ShirleyvanderSchansFotografie-GezinsshootHoekvanHolland-24

Over Sharmila

Mijn naam is Sharmila Tuithof. Je kent me misschien ook wel als "De Spiegelcoach".

Mijn missie is om jou weer in contact te brengen met jezelf. Wat wil jij, wie ben jij en wat heb jij nodig, zijn vragen waarvan je de antwoorden alleen in jezelf kan vinden. Stilstaan bij jezelf, letterlijk, in een spiegel. De liefdevolle confrontatie en als je het mij vraagt, de mooiste ontmoeting die er bestaat.

Een aantal jaar geleden ben ik gedwongen stil komen te staan. Ik had een drukke baan, was nog niet zo lang moeder en zorgde niet goed voor mezelf. Er was geen gezonde balans tussen werk en privé en ik droeg een zware tas vol onverwerkte trauma's met me mee. De oorzaak van mijn burn-out zocht ik vooral buiten mezelf. Ik was op en functioneerde niet meer en uiteindelijk maakte het masker plaats voor de harde werkelijkheid. Het was tijd om eerlijk te zijn naar mezelf en mezelf onder ogen te komen. Na een aantal maanden thuis te hebben gezeten krabbelde ik tijdens het traject bij mijn psycholoog heel langzaam weer op en kwam er meer ruimte om na te denken over de toekomst. De rust en ruimte die ik tijdens mijn herstel heb ervaren gaven me nieuwe inzichten. Ik heb mezelf de vraag gesteld wat mijn dromen zijn, waar ik gelukkig van word en hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet. Uiteindelijk hebben we als gezin zes maanden met een camper door Europa gereisd en vanaf daar ben ik mijn leven opnieuw gaan schetsen.

Na de reis ben ik direct begonnen aan de opleiding tot coach. Tijdens de opleiding aan de Academie voor Coaching werd veel aandacht besteed aan het verhogen van het bewustzijn, het begrijpen van het ego en vertrouwen op je intuïtie. Deze onderdelen komen ook terug tijdens de 1 op 1 coachingstrajecten, maar ook tijdens workshops en trainingen.

Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn bij het coachen altijd mijn uitgangspunt. Ik communiceer open en eerlijk.  Het kan soms wat confronterend zijn, maar de benadering is altijd op een liefdevolle manier. Ik zorg ervoor dat jij de ruimte krijgt om jezelf te ervaren en jezelf te ontmoeten. Ik begeleid je tijdens de zoektocht naar antwoorden en geef je de tools om dat voortaan zelf te kunnen. 

De mooiste ontmoeting is de ontmoeting met jezelf.

Jacqueline

"Sta je dan, vol voor de spiegel jezelf aan te spreken, best eng en best confronterend, maar door de subtiele, vriendelijke manier van coachen, voel je het vertrouwen en heeft het een groot effect. Een van de highlights voor mij is het feit dat ik tot besef kwam dat ik echt wel van mijzelf houd, er mag zijn en dat ik op mijzelf kan vertrouwen. Ik raad iedereen de sessie aan met de spiegelcoach, ook als je denkt dat je goed in je vel zit. Sharmila super bedankt, ik ga hier lange tijd nog het effect van voelen!"